במשך ארבעה פרקים צללנו לעומקו של המונח "מנטאליזציה הורית".
אז מה היה לנו כאן?
פרק ראשון: בנינו יסודות, הבנו מהי מנטאליזציה הורית- יכולתו של ההורה להתייחס לילדו כנפרד ממנו, לפרש את התנהגותו ולבסוף, להיענות לצרכיו הנפשיים בהתאם. לא נבהלנו מההגדרה המפוצצת, כי המחשנו את המושג בדוגמאות שונות והכל נעשה הרבה יותר ברור ומחובר לחיים שלנו.
פרק שני: התוועדנו להשלכותיה של המנטאליזציה ההורית על התפתחות הילד והקשר שבין ההורה לילדו. גילינו שקבלת טיפול על ידי אנשי מקצוע מוסמכים מאפשרת שיפור של מיומנות זו.
פרק שלישי: עשינו הפוגה קצרה מההתבוננות ההורית, החלפנו את נקודת המבט והסתכלנו אל עולמו של הילד. גילינו שחפץ מעבר נולד מתוך תובנתו של הילד לגבי היותו נפרד מהוריו. תובנה זו מתאפשרת בזכות ההורה המשקף או המהדהד את עולמו הפנימי של הילד ובכך, חושף את ילדו לכך שיש לו עולם פנימי, הנבדל מהסובבים אותו. יכולתו של ההורה לבצע שיקוף או הדהוד לעולמו הפנימי של הילד, תלויה ביכולת המנטאליזציה של ההורה.
פרק רביעי: את הסדרה קינחנו במאמר המכונן והנפלא "רוחות בחדר הילדים", דרכו הבנו שזיכרונות מכאיבים מעברנו יכולים להוות גורם מעכב למנטאליזציה הורית ולכן חשוב לטפל בהם ולא להותיר אותם מודחקים ולא מטופלים.
מקווה שאתן מתעניינות, נהנות ומרוויחות מהפינה. אני ממש שמחה על הזכות לקרוא, ללמוד ולגלות גילויים חדשים, מרגשים ומחכימים הודות לכתיבת הפוסטים.
Comments