top of page
קוביות.png

כיצד חווית ההנקה האימהית
משפיעה על קשר אם-תינוק?

מה מזין את הקשר הרגשי שלך עם התינוק?

עכשיו במכירה מוקדמת
רק 65 ש"ח במקום 80 ש"ח!
ו-50% הנחה לחברות וחברי מועדון מאמאדע פלוס 

ההרצאה תקיים בזום בין השעות 20:30-22:00 ולאחר מכן תישלח הקלטה

קוביות.png

סדרת הרצאות

העולם החברתי-רגשי של ילדים

כל הסדרה ב-175 ש"ח בלבד!
+ 15% הנחה לחברות וחברי מועדון מאמאדע פלוס 

ההרצאות יתקיימו בזום בין השעות 20:30-22:00 ולאחר מכן תישלח הקלטה

ילדים מגדלים מוח חברתי

שיר אציל.png
ד"ר שיר אציל

הקלטה זמינה לרכישה

במהלך ההיריון, הפיזיולוגיה של התינוק תלויה באם. תלות זאת לא נפסקת אחרי הלידה- תינוקות תלויים בהוריהם כדי לשמור על חום גופם, כדי לאכול וכדי לישון. התלות הפיזית הזו שבין תינוק להורים יוצרת קשר מיוחד ועבות. כיצד הקשר הזה שבין הורים ותינוקות מאפשר את התפתחות המוח הנחוצה לתינוק כדי לגדול להיות מבוגר עצמאי ובטוח? 

איך נדריך ילדים
בעולם החברתי?

מעיין.png
פרופסור מעין דוידוב

הקלטה זמינה לרכישה

 הדמויות החשובות ביותר במסע של ילדים לפיצוח העולם החברתי הן אנחנו, ההורים שלהם. איך נעזור להם? מהם התפקידים השונים שלנו כהורים?  כיצד הגנה הורית תורמת להתפתחות רגשית-חברתית? מה תפקידה החשוב של ההדדיות בקשר בינינו? איך נציב גבולות בדרך שתיטיב עמם גם בעולם החברתי? ובאילו דרכים נוכל לעזור לילדים שלנו למצוא את מקומם החברתי בעולם?

כיצד מתפתחת אמפתיה?

פלורינה.png
פרופסור פלורינה יוזפובסקי

הקלטה זמינה לרכישה

מתי מתחילה להתפתח אמפתיה? אילו שלבים היא עוברת בדרך? מה הבסיס הביולוגי לאמפתיה? מהי אמפתיה קוגניטיבית, מהי אמפתיה רגשית ומה ההבדל ביניהן? מה הקשר בין אמפתיה הורית לשחיקה? ואיך אנחנו כהורים יכולים לתמוך בהתפתחות אמפתיה, יכולת כל כך חשובה לתפקוד של הילדים שלנו בעולם החברתי שמחכה להם בחוץ?

מחיר הרצאה בודדת: 65 ש"ח

כל הסדרה ב-175 ש"ח בלבד!

מי המרצות?

פסיכולוגית וביולוגית, ראש המגמה ההתפתחותית במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב וראש המעבדה לביו-אמפתיה. מחקריה עוסקים, בין השאר, בהתפתחות אמפתיה מינקות לבגרות. בתוך זה היא חוקרת הבדלים בין-אישיים בהתפתחות טיפיקלית של אמפתיה וגם במצבים נוספים, כגון אוטיזם. במסגרת זו היא חוקרת כיצד מאפיינים סביבתיים, כמו הורות, משתלבים יחד עם גורמים ביולוגיים בתהליכים אלו.

פלורינה.png
פרופסור פלורינה יוזפובסקי

פסיכולוגית התפתחותית, חברת סגל בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית וראש המעבדה הרגשית-חברתית. מחקריה עוסקים בהתפתחות הרגשית והחברתית של ילדים, תוך התמקדות ביחסי הורה-ילד, השפעות תרבותיות על תהליכים בהורות, התפתחות מוקדמת של אמפתיה, התפתחות תפיסות העצמי של ילדים ועוד. 

מעיין.png
פרופסור מעין דוידוב

מרצה בכירה במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית וראש המעבדה למנגנוני מוח והתנהגות של היקשרות. מחקריה מבוססים על גישה בינתחומית המשלבת בין מחקר המוח, ביולוגיה ופסיכולוגיה, כדי לגלות את המנגנונים המוחיים וההתנהגותיים העומדים בבסיס קשרים קרובים בבני אדם, בין הורים ותינוקות ובין בני זוג.

שיר אציל.png
ד"ר שיר אציל
קוביות.png

סדנת מינדפולנס להורים

קוביות.png

הורות קשובה וחומלת

כל הסדרה ב-150 ש"ח בלבד!

10% הנחה לחברות וחברי מועדון מאמאדע פלוס (כולל כפל מבצעים)

בשלושת המפגשים של הסדנה נלמד מהן קשיבות (מיינדפולנס) וחמלה ומה מקומן החשוב בהורות. ומתוך המשקפיים האלו נבחן נושאים הוריים בוערים כמו הצבת גבולות, חמלה לעצמי ולאחר, ויסות רגשי, דפוסי התקשרות ועוד. בעזרת למידה ותרגול של עקרונות ההורות הקשובה והחומלת יחד עם דיון בשאלות שלכן נפתח את תחושת המסוגלות ההורית וננוע במרחב ההורי מהמצוי לכיוון הרצוי.

הורות קשובה וחומלת

סדנת מיינדפולנס להורים
מיינדפולנס נורית.png
פרופסור נורית ירמיה

תאריכים: 20.12, 28.12, 3.1 | 20:30-22:00 בזום

150 ש"ח לכל הסדנה
10% הנחה לחברות וחברי מועדון
מאמאדע פלוס

* הקלטות ישלחו לאחר המפגשים

מי המרצה?

 פרופסור אמריטה נורית ירמיה, פסיכולוגית קלינית והתפתחותית באוניברסיטה העברית בירושלים. עוסקת בתחום ההתפתחות התקינה והלא תקינה של ילדים והורות מזה כשלושים וחמש שנים במחקר, הוראה וטיפול. מומחית בינלאומית בתחום הפרעות תקשרות. בשנים האחרונות היא מלמדת מגוון קורסים וסדנאות לרבות פסיכולוגיה חיובית, SEL, מיינדפולנס וחמלה לצוותי בית הספר, ארגונים, הורים ולציבור הרחב. בעבר שימשה כמנהלת מרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר, כדיקנית הסטודנטים באוניברסיטה העברית, כמדענית הראשית במשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל וכיו"ר המועצה הלאומית לקידום נשים במדע ובטכנולוגיה. נורית היא אמא לארבעה ילדים, סבתא לשלוש נכדות, אוהבת יוגה ופילאטיס, רוקדת ניה ומתנדבת כחברת בורד באור שלום – ארגון המטפל בילדים ונוער בסיכון שהוצאו מחזקת הוריהם בצו בית משפט.

קוביות.png

סדרת הרצאות

קוביות.png

יחסי אחים ואחיות

כל הסדרה ב-120 ש"ח בלבד!

10% הנחה לחברות וחברי מועדון מאמאדע פלוס (כולל כפל מבצעים)

אח חדש נולד!

טיפוח מערכת היחסים בין האחים כבר מהרגע הראשון
פרופסור ברנדה וולינג

הקלטה זמינה לרכישה

כיצד התנהגות הילדים משתנה כשאח חדש מצטרף למשפחה? מה הורים יכולים לעשות כדי למנוע בעיות התנהגות ולהתמודד בעצמם עם הסטרס? כיצד לזהות אם הילד הגדול מקנא או חווה קשיים ואיך ניתן למנוע זאת? מה תפקידם החשוב של אבות בסיפור? באילו דרכים הורים יכולים לתמוך בהתפתחותה של מערכת יחסים חיובית וחמה בין האחים כבר בשנה הראשונה לחיים?
* ההרצאה באנגלית, הקלטה עם תרגום

אחים לחיים

כיצד נתמוך במערכת יחסים טובה ובריאה בין האחים עכשיו ובעתיד?
ד"ר אבידן מילבסקי

הקלטה זמינה לרכישה

מה מנבא יחסים טובים בין אחים ואחיות בעתיד הקרוב והרחוק? כיצד הדינמיקה המשפחתית מעצבת את מערכת היחסים בין האחים? באילו דרכים סגנון ההורות משפיע על התפתחותה? מה תפקידה של הסביבה הביתית? ומה הורים יכולים לעשות כדי לתמוך במערכת יחסים זו לאורך החיים? 

הורות לאחים

המעבדה הביתית לחיים שבחוץ
פרופסור נעמה עצבה-פורייה

הקלטה זמינה לרכישה

מה המאפיינים הייחודיים של יחסי אחים ואחיות? האם יש קשר בין מאפייני האישיות של כל אח או אחות לבין היחסים שנוצרים ביניהם? כיצד יחסי אחים קשורים לתפקוד של כל אחד מהם מחוץ לבית- בשדה הלימודים ובשדה החברתי? האם כדאי להתנהג לכל ילד אותו דבר? ושאלת השאלות- האם להתערב במריבות בין אחים? ואם כן, איך כדאי לעשות זאת? 

מי המרצים?

פסיכולוגית התפתחותית, ראש מרכז "דואט" וחברת סגל במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מפתחת תוכנית "דואט" להורים ולצוותי חינוך. פסיכולוגית מטפלת ביחידה הפסיכיאטרית לגיל הרך במרכז הרפואי סורוקה ויו"ר העמותה לבריאות הנפש של התינוק בישראל.

פסיכולוג קליני-התפתחותי, חבר סגל במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת אריאל בשומרון ופסיכולוג במרכז לבריאות הנפש בבית שמש. פרסם למעלה מ-100 מאמרים אקדמיים על בריאות הנפש וחיבר כ-6 ספרים, ביניהם שניים על יחסי אחים. עלה ארצה לפני 5 שנים מארה"ב שם היה פרופסור בפנסילבניה.

פרופסור נעמה עצבה-פורייה
ד"ר אבידן מילבסקי

פרופסור במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת מישיגן, ארה"ב. חוקרת התפתחות רגשית וחברתית של תינוקות, פעוטות וילדי גן ואת תפקיד בני המשפחה בעידוד התפתחותם. חוקרת מובילה  בתחום של יחסי אחים והסתגלות המשפחה להצטרפות אח חדש למשפחה בפרט. פרסמה למעלה מ-150 מאמרים אקדמיים ועבודתיה קיבלו במה ב-New York Times, the Washington post ועוד.

פרופסור ברנדה וולינג
bottom of page